woensdag 4 februari 2015

Week 2 - Richting het ondiepe

De verdrinkingsdood (door de hoeveelheid informatie) ter nauwernood te zijn ontkomen, gaan we nu richting rustigere wateren.

De tweede week van de minor zijn we begonnen met het houden van een pitch voor onze minor-coaches en medestudenten. Wij hebben gekozen voor de combinatie Carmel College en Van Wijhe Verf. Max kon hier helaas niet bij zijn, omdat hij ruzie had met de Nederlandse Spoorwegen. Gelukkig heeft de rest van de groep het goed opgepakt en de pitch gewoon door kunnen zetten. Na het houden van de pitch zijn de docenten akkoord gegaan met onze keuze.

Nadat we ons geörienteerd hadden op verschilende scholen, besloten wij om voor het Carmel College in Raalte te gaan. We hebben dit beslutit genomen, omdat de visie van het Carmel College past bij de onze, als DOT. Carmel College staat er voor dat talenten van leerlingen centraal staan en dat deze verder ontwikkeld kunnen worden. Dit sluit naadloos aan bij onze visie voor deze opdracht. Leerlingen werken vanuit hun eigen kwaliteit/staak aan een opdracht. Om te zorgen dat verschillende talenten van leerlingen goed uit de verf te komen, is het een groot voordeel dat Van Wijhe Verf onze andere opdrachtgever zal zijn en bijdraagt aan een leerzaam project.

Verder hebben we deze week kritisch gekeken naar welke competenties vertegenwoordig zijn binnen ons DOT. Door middel van een test hebben wij hier een helder overzicht van gekregen. We hebben nu meer inzicht in elkaars sterke en zwakkepunten. We leren elkaar steeds beter kennen en weten zodoende wat we aan elkaar hebben. Met de verschillende krachten die we samen als DOT bezitten, hebben wij het vetrouwen dat ons in samenwerking met Carmel College Raalte en van Wijhe Verf een leerzaam succesvol project te wachten staat.

We hebben nog weinig concrete keuzes gemaakt met betrekking tot dit project. Dit vooral omdat het contact met het bedrijf nog niet gelegd is en we zeer benieuwd zijn naar de verwachtingen van het bedrijf en de school. Voor de uitwerking van de opdracht hebben we deze week verder over nagedacht. We hebben nu enkele ideeën voor ogen, o.a. het laten maken van videologs door leerlingen of bijvoorbeeld het laten opzetten van een wikipedia pagina door leerlingen.

Het eerste contact met het Carmel college is gelegd via de e-mail. We hebben gevraagd of de mogelijkheid bestaat om binnen een redelijke hoeveelheid tijd een kennismakingsgesprek te houden. Tijdens dit gesprek kunnen we verwachtingen en mogelijkheden met elkaar bespreken en op basis daarvan kunnen we verdere stappen ondernemen.

Tot volgende week!


1 opmerking:

  1. Beste DOT,
    Jullie staan duidelijk klaar in de startblokken om na uitgesproken verwachtingen aan de slag te kunnen gaan. Leuke woordspeling over 'goed uit de verf komen'...
    Betrek in jullie ideeën en verwachtingen relaties uit de literatuur, zoals TPACK en het ADDIE model: in welke fase zitten jullie, wat is de betekenis voor jullie volgende stap, etc. Dat geef houvast bij het ontwerpen en ontwikkelen van (delen van) producten. Ik lees hierover vast meer in jullie volgende blog.

    Hartelijke groet, Rina

    BeantwoordenVerwijderen