zaterdag 11 april 2015

Week 9 - Structuur aanbrengen

Met het tentamen in de achteruitkijkspiegel beginnen we vol goede moed met de tweede helft van de minor. Tijdens de tentamenweken (week 7 + 8) hebben we ook goede bijeenkomst gehad met Astrid en Jeroen waarin ook het projectvoorstel en de plannen voor de komende periode zijn besproken. De feedback die we hebben ontvangen zal worden meegenomen in het verdere project. Zo gaan we bijvoorbeeld bij elke opdracht het format Onderzoeken, Ontwerpen, Maken en Reflectie (OOMP) toepassen.

Vandaag (8 april) hebben we ook feedback mogen ontvangen van de minorcoaches. Een van de belangrijkste aandachtspunten is dat ons project (wellicht té) omvangrijk is en dat we misschien niet zullen toekomen aan het uitwerken van opdrachten voor alle werelden. Dit punt kwam ook naar voren tijdens ons gesprek in Raalte. Astrid en Jeroen leken het niet een heel groot probleem te vinden, kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Verder was de inleiding van het projectopstel helder beschreven, maar bleef de uitwerking van de opdrachten enigszins abstract. Het 'hoe' en 'waarom' moet duidelijker beschreven worden, dus daar gaan we komende week mee aan de slag. Verder kregen we ook als tip om eerst één opdracht (één wereld) compleet uit te werken. Het idee is dat de ervaring die we daarmee opdoen, toegepast kan worden bij het maken van de rest van de opdrachten.

Tijdens deze tweede periode is er binnen de minor meer ruimte voor consults met de coaches over de voortgang van het project. Volgende week zullen we dan ook de uitgewerkte opdracht van de wereld Ruimte en Mobiliteit (een locatie zoeken voor de McDonalds) met hen bespreken.

Tot slot hebben we het vandaag tijdens het plenaire gedeelte een korte SWOT**-analyse gedaan waaruit vooral naar voren kwam dat onze grootste ' threat' de hoeveelheid dingen is waar we, bij het maken van een opdracht, rekening mee kunnen/moeten houden. Door hier een referentielijst van te maken kunnen we wellicht meer gestuurd aan het werk, zonder deze zaken uit het oog te verliezen.

Tot volgende week!


**Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats

Geen opmerkingen:

Een reactie posten