woensdag 18 maart 2015

Week 6 - Afronding pilot, start project

Vanwege de werkdruk is vorige week het schrijven van een nieuw blogartikel er bij ingeschoten. Echter: wees gerust, we zullen de gebeurtenissen van vorige week gewoon in dit bericht meenemen.

Vorige week zijn we als DOT goed voor de pilotopdracht gaan zitten en hebben we de eerste opzet uitgewerkt in een duidelijke opdracht voor de leerlingen. Deze opdracht zou met enige voorbereiding in de klas ingezet kunnen worden als pilot voor het grotere idee van opdrachten verbonden aan de 7 werelden van techniek. Ook staan in de pilotopdracht leerlinginstructies voor het maken van een vlog; een activiteit die we in het grote project meerdere keren willen laten uitvoeren. Uiteraard zijn we in dit alles zeer benieuwd naar feedback vanuit de praktijk. Of de pilot uitgevoerd kan worden, is nog maar de vraag, maar sowieso zal feedback van Jeroen worden meegenomen in het ontwerpen van de rest van het project. Inmiddels zijn we bijna klaar met de pilotopdracht en hoeven we alleen nog even de puntjes op de 'i' te zetten.

Overigens hadden we bij de pilotopdracht, waarbij leerlingen verf gaan mixen, de volgende vraag: klopt de digitale tool? Als leerlingen de verhoudingen toepassen die ze met de digitale tool vinden, krijgen ze dan inderdaad de juiste kleur wanneer ze werken met kleurenpasta’s? Uiteraard zijn we met deze vraag naar Astrid gegaan en zij legt in haar mailtje uit, aan de hand van een voorbeeld, hoe de kleurkracht (en de hoeveelheid wit) een belangrijke rol speelt voor het resultaat. De resultaten die de leerlingen zouden krijgen zijn dus misschien lastig te voorspellen, maar van de andere kant kan het juist interessant zijn als de kleur net niet klopt.



Ook zijn we al druk bezig met de opzet van het grote eindproject ‘Maak kennis met techniek’.
Voor de komende periode (van grofweg twee maanden) hebben we een planning en een vrij goed idee van onze werkwijze voor de komende periode. Roeland (één van de minorcoaches) heeft ons vorige week al wat feedback gegeven die we tijdens dit project mee zullen nemen; onder andere het gebruik van literatuur (zoals Jan Bartling voor het uitwerken van het projectplan). Voor onszelf hebben we al een vrij duidelijk idee van hoe het eindproduct er uit kan zien, maar we zijn vooral heel benieuwd of onze opdrachtgevers het daar mee eens zijn. Daarom hebben we volgende week dinsdag een meeting met Jeroen en Astrid waarin we de pilotopdracht, de samenwerking en het vervolg kunnen bespreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten